2019-01-08 192 views
而家到處都係台式飲料大行其道, 今次我就嚟一個反高潮, 幫襯下新鮮鮮榨果汁。呢間位於寶琳地鐵站商場上蓋嘅鋪頭, 開咗大概一年, 佢主打嘅都係外地嚟嘅新鮮水果, 而佢亦會將其中一啲新鮮嘅蔬果製成果汁賣出供客人享用。主打新鮮健康嘅佢哋, 都有唔少捧場客, 無時無刻都會見到有幾個人喺鋪面排隊。咁啱我路過見到佢賣緊一隻叫羽衣甘藍嘅植物, 呢隻羽衣甘藍有好多功能, 又能夠排毒,又可以防癌, 仲含有豐富嘅維他命同埋唔同嘅礦物質, 以話係啱曬我呢啲追求健康嘅人士。 但由於羽衣甘藍本身係冇乜味嘅, 所以你可以選擇配搭唔同嘅蔬果, 咁今次我就選擇咗配搭雜果。 出到嚟嘅味道同鮮榨果汁無異, 仲多咗一陣菜嘅清香。雖然個杯睇落去唔係好大, 但飲樂其實份量都幾充足, 大約三十蚊一杯, 以佢咁健康 ,我都覺得係回本喇。

2019-01-07
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 羽衣甘藍雜果汁