2021-01-04 527 views
新蒲崗 發記粉麵小炒2021年第一個working day, 因為肺炎而唔敢出街食, 帶咗成年飯盒嘅我決定今日出去食吓嘢, 稿賞吓自己🤍 我去咗呢間環境寬敞又乾淨嘅粉麵店食, 揀咗佢哋嘅招牌艇仔粉, 再加個凍檸茶少甜少冰😋😋招牌艇仔粉 ($42)估唔到艇仔粉嘅餸菜有咁多! 店員話係以前水上人會咁樣食嘅, 有魚蛋、燒鵝、叉燒、紅腸、炸魚皮、魚片😱😱 更正嘅係個湯底! 湯底原來係魚湯黎, 又好香嘅鮮味, 濃郁而唔會鹹☺️ 店員同我傾偈知道我鍾意個湯, 仲拎多咗一碗比我添, 我仲要飲曬, 超正!😆 飲完仲唔會口渴, 真係真材實料非味精咖!😚 啲餸我最鍾意係脆卜卜嘅魚皮, 仲有彈口嘅魚彈🤍 啲肉都好大舊, 真係估唔到$42蚊可以食到咁多嘢, 正呀! 🤪
新蒲崗 發記粉麵小炒

招牌艇仔粉

招牌艇仔粉 ($42)
2021-01-04
$40 (Lunch)
招牌艇仔粉