2022-10-16 182 views
鋪頭係荃灣西地鐵站出口行幾步就見到,見到門面主力推緊班戟同甜品,不過因為未食午餐,最後都係選擇左定食,下次有機會要試下佢啲甜品。🔴辛京都風咖哩唐揚炸雞定食 $78🍛定食附送一碗麵鼓湯同凍日本茶。麵鼓湯清清地,加上白蘿蔔令碗麵鼓湯更清甜。咖哩味唔太辣,偏向日式咖哩口味,啲咖哩就有小小稀,配料偏少,一碟得兩三舊薯仔。炸雞炸得唔夠脆,味道普通。整體感覺一般。🔴抹茶煉乳奶昔 $26🍵定食加配豆乳特飲可享半價。可能真係做開和菓子,成杯飲品偏甜。杯野一上檯真係忍唔住哇一聲,個樣好靚,睇落好豐富。抹茶蕨餅夠咬口,連埋飲品一齊飲幾夾。🏠 茶寮 京都仁王門 📍 荃灣大河道100號海之戀商場地下G22-G23

🔴辛京都風咖哩唐揚炸雞定食 $78

🔴抹茶煉乳奶昔 $26