2016-01-20
迷你芝士年糕配韓式炸餃子成道菜最吸引就係個醬汁 吾似一般韓式年糕醬咁得個辣字 而係酸酸甜甜開胃既醬 再加埋芝士一啲都吾膩 個炸餃子入面有粉絲 豬肉 而伴菜就有洋蔥同翠肉瓜 炸得幾脆 真心吾錯 10分我會比8.5分😍芝士串燒五花腩串燒有五花腩同雞肉選擇 串燒係用鐵板上既 啲芝士熱辣辣 一拉起串燒啲芝士就拉晒絲 捲起啲芝士放入口 五花腩好脆 芝士上面仲有啲青椒 辣辣地幾好味 個人認為芝士同雞肉應該會夾啲 因為芝士配嫩雞肉會好味啲 (10分有6.5分)炑八炸雞最中意就係呢個炑八炸雞 炸雞上有佈滿芝麻同炸雞醬既年糕串 煙韌得黎又有咬口 炸雞醬係甜甜酸酸帶點微酒味 同年糕餃子個醬一樣醒胃 雞肉好嫩口 (10分有9分)值得一試(Ps.一坐底個店員就話一定要食炸雞好好味好出名×重覆左兩三次)宇治金時雪花冰抹茶味重 雪花冰上有紅豆同忌廉 雪花冰好似椰絲咁好有口感好幼細 應該系比椰絲嘅再細啲正 冰入面估吾到仲有細細粒既糯米糍 同埋紅豆蓉 食到一半仲會有多一層抹茶粉 吾會咁快食到dry (10分有7分)
芝士串燒五花腩
炑八炸雞