2024-12-26 133 views
近日去屯門食完飯,路經港鐵屯門站,順便買埋波仔新出嘅瑞士卷及雞脾返家作小食 ~楊枝甘露瑞士卷最近喜歡吃瑞士卷既我,呢款新出品楊枝甘露瑞士卷,口感鬆軟,中間夾住流心 熔岩爆漿楊枝甘露,清甜不滯,入口綿密細膩,楊枝甘露味濃郁,令人一試難忘!椰香拿鐵瑞士卷另一款新出嘅瑞士卷係椰香拿鐵,椰香味都幾濃,口感幼滑、鬆軟,香濃嘅咖啡配合幼滑忌廉,食落多重味覺層次。黑椒雞脾雞脾油光亮澤,肉質軟腍,內裏仍保持肉汁,黑椒味香濃,但唔會蓋過雞肉嘅味道,回家叮一叮,好方便。咖喱牛腩飯叮完散發陣陣咖喱香氣,牛腩炆煮至軟淋嫩滑,咖喱汁香濃微辣,配上白飯,食落好暖心。咖喱牛肉飯咖喱汁夠香,但唔會好辣,牛肉有嚼勁唔會靱,加埋有口感嘅米飯,真係唔錯嘅。