2022-08-02
📌NOC Coffee Co.~荃灣新開嘅NOC喺正荃灣廣場入口 好方便😗入邊嘅裝修依舊係以白色同木系為主調今次新店係日系庭園為概念 空間感十足🎏朝早去到直程唔使等位 環境係幾舒服不過嗰日咁啱坐正冷氣機底下 凍到打冷震😵💫見到唔少人都有拎電腦去做嘢 有Wi-Fi提供用餐時間為90分鐘 QR code落單👈🏻上一次去應該係西環分店 嘢食都覺得唔錯食物飲品選擇都算多 價錢偏高🤔1️⃣ 𝗣𝗮𝗻-𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗖𝗼𝗯𝗯 𝗕𝗼𝘄𝗹 $𝟭𝟰𝟴 (𝟴.𝟱/𝟭𝟬)呢款係夏季新品 仲要加埋牛肉完全抗拒唔到口味除咗牛肉 仲有雞同椰菜花👍🏻沙律碗材料非常豐富 都對得住個價錢😝底層嘅沙律菜配上酸酸甜甜嘅醬汁好開胃另外仲有牛油果、南瓜、無花果同蕃茄仔👅牛肉都係有七八嚿 牛味重不過偏韌🐮上面仲有水波蛋 輕輕一切蛋醬流晒出嚟另外仲配左兩塊sourdough 都要用牙力😂整體食完覺得好滿足 一碗有晒我鍾意食嘅食物❤️雖然有啲貴 但係好有飽腹感🙌🏻2️⃣ 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 +$𝟮𝟬 (𝟴/𝟭𝟬)加$20就有一杯靚靚拉花抹茶latte🍵入口順滑 無粉感抹茶味道適中 奶味唔算好重🥛不嬲都好鍾意飲佢哋嘅Matcha
新開嘅NOC喺正荃灣廣場入口 好方便😗
呢款係夏季新品 仲要加埋牛肉完全抗拒唔到
口味除咗牛肉 仲有雞同椰菜花👍🏻
沙律碗材料非常豐富 都對得住個價錢😝
底層嘅沙律菜配上酸酸甜甜嘅醬汁好開胃
另外仲有牛油果、南瓜、無花果同蕃茄仔👅
牛肉都係有七八嚿 牛味重不過偏韌🐮
上面仲有水波蛋 輕輕一切蛋醬流晒出嚟
另外仲配左兩塊sourdough 都要用牙力😂
整體食完覺得好滿足 一碗有晒我鍾意食嘅食物❤️
雖然有啲貴 但係好有飽腹感🙌🏻
2️⃣ 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 +$𝟮𝟬 (𝟴/𝟭𝟬)
加$20就有一杯靚靚拉花抹茶latte🍵
入口順滑 無粉感
抹茶味道適中 奶味唔算好重🥛
不嬲都好鍾意飲佢哋嘅Matcha Latte🤩
💡整體嚟講 今次嘅沙律碗係幾有驚喜😙
可能係因為有晒我鍾意食嘅嘢 而且好健康
材料醬汁都好夾 係有心思嘅菜式🤌🏻
再加埋杯Matcha Latte 實在係一個Good Morning😚
整體味道😋: 8.5/10
性價比💵: 7.5/10
打卡指數😍: 7/10
環境服務🥂: 7.5/10
推薦指數👍🏻: 8/10
🍴: NOC Coffee Co.
📍: 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場1樓128-130號舖
🔍: 08:00-21:00 (Mon-Sun)
☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie荃灣