2019-09-22 406 views
平時上堂都會黎幫襯呢間唐記因為佢勝在夠方便,快,平,又熱辣辣之外呢間既選擇仲特別多,除左蒸包蒸飯仲有煎包,蔥油餅,魚蛋,燒賣 等等.最近新出左阿華田包,幾個朋友都不約而同話唔金錯,又平,$5咋.未有機會試,就見到唐就出左升級版,加左麻糬超級麻糬愛好者既我,即刻就跑去買黎試.本身因該唔太好甜,所以流心既野都麻麻地,因為通常都超甜,所以買個時都擔心左一下唐記特式就係快!我呢頭落完單,十秒就拎到個包.大細同平時一樣,但我第一次食唐既甜既包啡啡地既阿華田色,仲係好熱,即刻咬一啖包係得顏色無特別味既,咬左三買啖先開始有餡.上層既麻糬係出乎預料地好食煙韌度正常,熱辣辣仲有佢既軟糯而且我食到麻糬微微既糯米香唔係平時食到無味得煙韌既麻糬!但麻糬量少左啲啲,唔係圖中有兩層既麻糬.再咬多啖阿華田醬開始出黎,醬既量就幾多下,都係意料之外既香甜阿華田咪幾往,味道少少偏奶,個人幾鐘意而且唔會死甜,唔會食幾啖就好漏再咬幾啖佢啲醬流晒出黎,真係好流心雖然食到有啲狼狽成個袋都係醬但味道係比想像好,下次會試埋佢個阿華田奶茶
平時上堂都會黎幫襯呢間唐記
因為佢勝在夠方便,快,平,又熱辣辣之外
呢間既選擇仲特別多,除左蒸包蒸飯
仲有煎包,蔥油餅,魚蛋,燒賣 等等
未有機會試,就見到唐就出左升級版,加左麻糬
超級麻糬愛好者既我,即刻就跑去買黎試

唐記特式就係快!我呢頭落完單,十秒就拎到個包

大細同平時一樣,但我第一次食唐既甜既包
啡啡地既阿華田色,仲係好熱,即刻咬一啖
包係得顏色無特別味既,咬左三買啖先開始有餡

上層既麻糬係出乎預料地好食
煙韌度正常,熱辣辣仲有佢既軟糯
而且我食到麻糬微微既糯米香
唔係平時食到無味得煙韌既麻糬!
但麻糬量少左啲啲,唔係圖中有兩層既麻糬
阿華田咪幾往,味道少少偏奶,個人幾鐘意
而且唔會死甜,唔會食幾啖就好漏
再咬幾啖佢啲醬流晒出黎,真係好流心
雖然食到有啲狼狽成個袋都係醬
但味道係比想像好,下次會試埋佢個阿華田奶茶