2022-03-29 240 views
想食crepes好耐啦🫔今日經開mel pot 見到佢新出左鹹可麗餅 二話不說 試試佢鹹得兩款口味 海老牛油果🥑或者照燒雞肉甜就有六款我就買一鹹一甜▶️ 照燒雞肉鹹可麗餅 ($32)每個size唔大 基本上係小食份量唔係即叫即整 而係放起雪櫃 不過我相信係即日整 而我且新鮮 所以只能放到另一日☝🏻切開一半 入面有五厚片雞肉 仲有少少生菜同埋大量沙律醬🍴餅皮比我想像中厚啲 同埋冇咁軟身食落一塊塊咁嘅 不過幾香蛋味🥚應該係因為蛋比例多過麵粉有啲似起傳統港式麵包店買嘅芒果/榴連班戟嗰皮 又有啲似台式蛋餅皮🙈🐔雞肉勁腍同嫩 佢係用新鮮雞整 所以有皮嘅 唔錯 不過冇照燒味嘅~因為落咗好多沙律醬 所以勁惹味🤤食落鹹鹹地又帶少少甜 幾有趣同生菜🥬幾夾 生菜咬落清脆 感覺fresh啲▶️士多啤梨可麗餅🍓($22)呢個請屋企人食嘅😗基本上同一個皮只係入面有新鮮士多啤梨同cream-無論鹹甜都係凍食既😂味道唔錯做甜品幾好 自己一個食晒或者兩個人分就啱啱好價錢上少少貴 尤其鹹嗰個 有啲唔值 但係我見其他甜品或特式飲品係ok嘅
想食crepes好耐啦🫔

鹹得兩款口味 海老牛油果🥑或者照燒雞肉
甜就有六款
我就買一鹹一甜

▶️ 照燒雞肉鹹可麗餅 ($32)
每個size唔大 基本上係小食份量

切開一半 入面有五厚片雞肉 仲有少少生菜同埋大量沙律醬🍴
餅皮比我想像中厚啲 同埋冇咁軟身
食落一塊塊咁嘅 不過幾香蛋味🥚
應該係因為蛋比例多過麵粉

因為落咗好多沙律醬 所以勁惹味🤤
食落鹹鹹地又帶少少甜 幾有趣
同生菜🥬幾夾 生菜咬落清脆 感覺fresh啲

▶️士多啤梨可麗餅🍓($22)
呢個請屋企人食嘅😗基本上同一個皮
只係入面有新鮮士多啤梨同cream