2024-06-02
天天海南雞飯係新加坡好出名,但係仲未有機會去新加坡,所以就試下香港呢間先啦招牌海南雞上到黎覺得份量好似有啲少,但食落就發現雞肉皮薄得黎冇肥膏所以肉既比例好多,而且肉質真係食過既海南雞中最嫩滑,肉帶微微既粉紅色,熟得啱啱好,點埋豉油撈個雞油飯食,正配菜既青瓜都比得好多下,啱哂我呢啲食飯唔可以唔食菜既人呢個新加坡黑胡椒蟹肉粉絲煲都係上到黎冇想像中咁大份,但入面啲蟹肉非常足料,有2隻蟹鉗仔,黑椒味香濃,雖然未食過正宗新加坡既黑椒蟹比較唔到佢係咪正宗,但都係送飯一流,推薦送雞油飯會正過送白飯其實個menu有好多飲品同湯都好吸引,好多好有創意既飲品例如豆花美碌,本來想試個50年代豆花咖啡但係驚夜晚飲啡訓唔着,唯有下次再試啦呢到價錢雖然就貴過新加坡,但係環境一定好過果邊因為佢地係新加坡係熟食中心入面,有啲戶外既座位感覺都幾chill架,如果想以優惠啲既價錢試下呢間米芝蓮海南雞都可以食佢地lunch set