2015-10-14
厚福街有好多間細鋪既食店, 行到最入有一間幾特別既熱狗店, 主要係做外賣, 出面行住一張好細既二人枱, 我同朋友經過就坐左喺二人枱度叫熱狗食熱狗店既MENU 好簡單, 前後兩頁, 一邊係HOTDOG , 就係平時既熱狗, 一邊比較特別係ICE DOG, 即係雪糕熱狗, 聽個老板講 係從喺東京有間好出面既食店佢地用雪糕連埋包一齊食而創出黎我地點左一個熱一個凍仲有一個薯條, 熱狗可以自由搭配醬料同腸, 我地點左牛肉醬, 炸洋葱粒, 日式介末蛋黃醬, 同扭倫保腸, 熱狗包身比較林, 出面有少少焊過既脆, 洋葱粒係丹麥黎既, 炸得好脆身同有咬口, 牛肉醬十分JUICY, 蛋黃醬有D甜, 配以出面皮脆口入面多肉汁既腸, 十分美味而估吾到薯條都好味 炸過脆身既薯條上面鋪滿充滿充汁既肉醬同芝士, 正最後點左個COLD DOG, 第一次食, 入面有VANILLA雪糕,我地再點左蜂蜜汁, 粟米片, 同朱古力粒, 出面既包同熱狗吾同, 比較硬身同剛剛整熱,有少少甜味, 配以冷既雪糕, 別有一番風味, 呢個值得推介.!
我地點左一個熱一個凍仲有一個薯條, 熱狗可以自由搭配醬料同腸, 我地點左牛肉醬, 炸洋葱粒, 日式介末蛋黃醬, 同扭倫保腸, 熱狗包身比較林, 出面有少少焊過既脆, 洋葱粒係丹麥黎既, 炸得好脆身同有咬口, 牛肉醬十分JUICY, 蛋黃醬有D甜, 配以出面皮脆口入面多肉汁既腸, 十分美味 而估吾到薯條都好味 炸過脆身既薯條上面鋪滿充滿充汁既肉醬同芝士, 正 最後點左個COLD DOG, 第一次食, 入面有VANILLA雪糕,我地再點左蜂蜜汁, 粟米片, 同朱古力粒, 出面既包同熱狗吾同, 比較硬身同剛剛整熱,有少少甜味, 配以冷既雪糕, 別有一番風味, 呢個值得推介.!