2022-05-10
享樂每隔一段時間又會有啲新款/新口味嘅麵包,最近嘅新品就當然係日日都見到有人食嘅「蜜瓜包」😛 有日去開新蒲崗,又見時間尚早就去咗享樂行一轉,諗住碰吓運氣,睇吓買唔買到3點出爐嘅蜜瓜包😙 可能因為平日嘅關係,竟然4點半都仲有兩大盤嘅蜜瓜包,仲要唔使點排隊!🤩•🥢 日本宇治抹茶蜜瓜包 $18蜜瓜包嘅奶酥餡同曲奇皮嘅抹茶味都好香濃,唔會太甜,表面嘅曲奇皮好鬆脆,要小心啲碎碎會跌到成枱都係🤣 奶酥餡喺包嘅中心填得好滿,咬入少少就輕鬆食到😌如果隔日嘅話,翻熱食會比較好,而且可以烘返脆個面,做返外脆內軟嘅口感~朋友試咗就咁食覺得偏膩🙈•🥢 伯爵茶蜜瓜包 $18呢款係新口味嘅蜜瓜包~買嘅時候,一打開個麵包櫃就聞到好香嘅伯爵奶茶味😂 不論上面嘅曲奇皮,定係入面嘅奶酥餡,都係比抹茶味嘅甜啲,而且奶味都比較突出,有少少蓋過咗伯爵茶嘅香味~🤔•🥢 焙茶麻糬貝果 $20已經食過享樂嘅bagel好幾次,都係比較鍾意蒸返熱嘅口感,會偏向軟熟濕潤啲,帶少許煙韌,撳落去嘅回彈力都幾好🤣~包體嘅焙茶味比較淡,主要嘅焙茶味都係嚟自中間嘅焙茶餡,但軟滑嘅麻糬比較甜,所以有少少蓋過咗焙茶餡嘅味😛~
🥢 日本宇治抹茶蜜瓜包 $18
🥢 伯爵茶蜜瓜包 $18
呢款係新口味嘅蜜瓜包~
🥢 焙茶麻糬貝果 $20