2024-07-01 326 views
帶小朋友到黃竹坑上課,適逢新商場soft opening,當然要順道打下卡。沒有research商場有咩餐廳,只是到食肆較多一層四圍望望,見到呢間餐廳有點人氣,又不至於要排隊,既有熱食,又要甜點,啱晒我同小朋友2人世界了。點了一份番茄蝦烏冬,蝦汁頗濃,又有真蝦味,口感creamy,烏冬口感彈牙適合香港人口味。食完正餐,點了一份綠茶卷,雖然綠茶味不算濃郁,但甜度適宜中間既cream亦恰到好處不太膩。服務方面要讚一讚,餐廳新開張都睇得出每位店員好忙又想盡善盡美。員工都好落力去招呼客人包括我同小朋友,本來要求了high chair又唔啱用,店員又主動幫我轉booster。最驚訝看到店員主動幫啲客人斟水,因為佢個set up係明顯想客人自己出去斟水的。另外仲有位店員叔叔請小朋友食雪糕,整個體驗都很好喔。