2019-07-09
突然好想食Nachos , 朋友推薦下,去了灣仔這間墨西哥餐廳品嚐一下。這餐廳分兩層,地方寬敞,一半以上係外國人,三幾個朋友一枱,感覺很好。拿上餐牌,感覺樣樣都好新鮮,樣樣都想order。結果,我倆order 了, 一個招牌派對拼盤,凱撒沙律,頂級牛扒鐵板燒,2 杯fruit punch。先來一個凱撒沙律及拼盤,份量比我想像中多, 拼盤裏面包括雞翼,墨西哥薄餅,香炸墨西哥辣椒,串燒, 迷你漢堡,牛油果醬配粟米片等等。沙律菜好新鮮,芝士比一般餐廳濃郁,有少少辣,好開胃。拼盤內牛肉串燒,膿郁惹味,雞翼外脆內嫩滑,而pizza, 係用墨西哥薄餅皮包着辣肉腸及重味cheese,第一次吃這樣的Pizza。 我最鍾意就係burger ,明顯嘅煙燻手撕肉,吃落好似豬肉鬆,但比他肉質柔嫩,加了 source, 放在鬆軟嘅麵包上👍👍👍😋😋頂級鉄板牛扒配上我最愛嘅洋蔥,😍😍牛扒已切件,熱辣辣送上,燒得焦香,肉質剛剛好,原來還附上墨西哥薄皮,廚師把薄皮放在有盒蓋上,好細心唔會咁快凍,把牛扒,加上酸忌廉紅番茄放在墨西哥餅皮一齊吃,實在好滿足,吃到這裏,實在感覺我倆眼闊肚窄,因為吃了三份二,已經有飽嘅感覺。而這
拿上餐牌,感覺樣樣都好新鮮,樣樣都想order。
沙律菜好新鮮,芝士比一般餐廳濃郁,有少少辣,好開胃。
而這餐廳亦好環保,fruit punch係提供鐵飲管的。
好開心食到不同口味嘅嘢,按今次經驗,下次再來, 一定多叫幾個好友,才可選擇更多款式。