和閠密搵個地方食下午茶,大家都想避開人群,吾好尖沙咀、銅鑼灣人迫人地方,去偏一點地方的茘枝角。J’s Cucina 店內裝潢也行簡約風喜歡這裡有一片落地玻璃,令我地可以盡情地享受假日的時光,盡情地吹下水。發現店員大部份以長者為主,吾知會以為是社企經營。來到剛剛下午茶時段,選了一份下午茶和午餐。意大利粗管通心粉、意式肉醬黑虎蝦下餐跟-份水耕菜沙律和飲品粗管通心粉入口富靭性,吸汁非常好,粒粒都索滿蕃茄醬,味道甜中帶酸,虎蝦肉厚實淨,整體不錯。每去cafe 也喜歡吃全日早餐,貪佢乜嘢都有啲。太陽蛋、香草豬肉腸、炒蘑菇、焗薯仔、櫻桃蕃茄、多士、巴馬火腿、水耕菜沙律。先講份量系幾夠,超靚嘅橙色太陽蛋、香草豬肉腸彈牙又香口,焗薯夠粉糯,整體合格,唯一可惜是以多士取代牛角包,成個禮拜感覺downgrade 咗。朱古力咖啡鮮奶咖啡兩杯飲品只能說普普通通。

J’s Cucina

店內裝潢也行簡約風

發現店員大部份以長者為主,吾知會以為是社企經營。

來到剛剛下午茶時段,選了一份下午茶和午餐。

意大利粗管通心粉、意式肉醬黑虎蝦
下餐跟-份水耕菜沙律和飲品

每去cafe 也喜歡吃全日早餐,貪佢乜嘢都有啲。

朱古力咖啡

鮮奶咖啡
兩杯飲品只能說普普通通。