2021-04-24
好耐都冇喺登龍街食嘢!喺登龍街開咗間新韓燒放題 - 韓牛牧場韓牛牧場係一間韓燒放題嚟嘅,但唔同普通嘅韓燒一樣。無論裝修、餐枱距離、用品以及最重要嘅食物都幾出色。餐廳用嘅燒烤爐係用German Pool嘅光波爐,所以做到無煙嘅感覺,又唔會太過熱。入正題,講吓餐廳嘅食物。前菜有沙律、各款泡菜,最精彩有幾好食嘅藍青口、翡翠螺同凍蝦。香港人嘅放題關係,有好多刺身同壽司選擇,而好食嘅有油甘魚、三文魚同牡丹蝦,其他都好唔錯。壽司方面,一定一要試吓佢哋嘅火炙韓牛壽司,比起其他食過嘅牛肉壽司都算幾好,用到嘅醋飯亦有少少唔同。韓燒點可以冇燒肉?入座每人送羊架同牛肉眼扒,一個字 - 出色其他可以燒嘅食材仲有:肩里脊、一口牛粒、牛仔骨、牛胸肉、牛大腸、牛舌、梅花肉、五花肉、豬頸肉,仲有啲雞類、海鮮類可以燒,選擇同用料都好好。熟食方面,又有啲韓式炒年糕、炸雞、天婦羅等等。選擇真心多,而且突破咗我對韓燒所想又大煙又大油嘅諗法。最後仲有幾好食嘅韓國雪米糍做甜品 - 有曲奇味同埋驚喜嘅合桃味添。
喺登龍街開咗間新韓燒放題 - 韓牛牧場
韓牛牧場係一間韓燒放題嚟嘅,但唔同普通嘅韓燒一樣。
無論裝修、餐枱距離、用品以及最重要嘅食物都幾出色。
入正題,講吓餐廳嘅食物。
韓燒點可以冇燒肉?
入座每人送羊架同牛肉眼扒,一個字 - 出色