2018-03-24
人參春雞湯底 $295韓牛拼盤 $498 .第一次係 度食火鍋 咁哩個韓式火鍋就有得揀湯底既 咁我就揀左個人參雞湯底諗住補補佢.眼見材料有好多𨥈子 大大條人參同一隻未斬件既雞😧得左陣滾起就開始食 剪開隻雞有d狼狽 平時食人參雞都會有人幫手剪開 哩樣要注意下😬所以雞入面舊精華糯米飯散左😂但份量都唔算多.隻雞明顯有煎or烤過既痕跡 所以d皮都唔易散 雞肉好鮮嫩好好食 用湯滾咁耐都唔散 果然係走地雞 d肉夠實😊d湯都幾重藥材味 所以未用黎做邊爐湯底時我都飲左少少補下身😉.然後我就點左個韓牛拼盤打邊爐🤤成$498究竟有咩材料?分別有頂級韓牛 勁多雪耳 墨魚滑 鯪魚滑 粟米 紫薯 南瓜 豆結 腸 同埋兩款平時打邊爐都未食過既菜 冰菜同羽衣甘藍.韓牛好好食 食得出佢係嫩d既 同平時兩舊水既質素唔同 墨魚滑都好好食 有少少辣咁 仲有雪耳呢 浸住人參雞湯底索晒d精華 至於其他都係普通邊爐有既材料.兩個人食唔會話飽到食唔晒 份量岩岩好 唔包野飲 價錢都唔算平 如果budget岩又book到海景位食埋個景都唔錯既Caramel Popcorn Brulee $78 .打完邊爐食返個雪糕真係無得彈 感覺熱氣
韓牛拼盤 $498 .
Caramel Popcorn Brulee $78 .
打完邊爐食返個雪糕真係無得彈 感覺熱氣都少幾分
呢份雪糕賣相都ok 矮身肥大玻璃杯裝起一大球雪糕 焦糖醬另外用一細杯仔自己落 配一塊窩夫餅
我就落左一半焦糖醬 甜度岩岩好 配應該係雲呢拿味雪糕一流 雪糕有驚喜 有幾分意大利雪糕果份煙韌 爆谷就麻麻地 淋身唔脆口 窩夫餅例牌好食
呢間韓式餐廳價格對平民既我黎講算中高級 不過豪食得韓式鍋唔差在叫多份甜品 .
唯一係落order叫左後上但係又無 局住一路邊爐一路雪糕 雖然有俾$食飯 咁阻人收工大罪黎既 都無再勞煩面口麻麻既侍應哥哥姐姐😬🙈其實唔知係咪冇水提供所以都焗叫左d特飲🙈🙈