2022-12-01
Weekend一瞓醒就喺新居附近搵吓有咩好食發現呢間Laffe Coffee嘅環境幾舒適✨決定入去試吓~全店用咗木系傢俬做主調🪵畀人感覺好貼近大自然,有放鬆嘅感覺.我哋揀咗最近門口位置一個靜靜哋嘅角落~揀好食物就出cashier度落單我哋分別叫咗:1️⃣大蝦🦐香芒🥭沙律蝦肉彈牙又大隻,而且芒果都好香甜,係一款好醒神嘅沙律🥰啱晒未瞓醒嘅我幫自己「開機」2️⃣Laffee全日早餐呢款Laffee全日早餐都幾豐富,有炒蛋、煙三文魚、煙肉🥓、腸仔、燒蕃茄🍅同埋炒蘑菇,一個人其實都唔係好食得晒,好鍾意個炒蛋,好嫩滑,沙律菜亦新鮮爽脆3️⃣黑松露蛋🍳牛角包🥐窩夫牛角包窩夫喺近期都算受歡迎,我同朋友都好鍾意食黑松露,所以就叫咗呢款窩夫嚟試吓,味道不錯,牛角包嘅油香味同黑松露炒蛋好夾🤤.整體嚟講,呢度都算坐得舒服,半open kitchen嘅模式可以畀客人一路聞住食物嘅香味一路等嘢食到🤤都幾享受,而周圍都會有唔同嘅植物擺設,令成個環境畀人感覺好relaxing,個人認為係一個幾啱同朋友傾計、慢慢食嘢嘅好地方🥰.🌾Laffee📍紅磡蕪湖街111號蕪湖居地下
發現呢間Laffe Coffee嘅環境幾舒適✨
決定入去試吓~
全店用咗木系傢俬做主調🪵
畀人感覺好貼近大自然,有放鬆嘅感覺
我哋揀咗最近門口位置一個靜靜哋嘅角落~
揀好食物就出cashier度落單
我哋分別叫咗: