2019-12-24 215 views
朋友兩個人即興想打邊爐,諗起呢間新開嘅台式火鍋,打電話上去book枱不過冇人聽。到7:00 walk in試吓睇下有冇位啦,佢嘅位置喺商場零零舍舍一個角落頭,都有啲難搵,要問人先去到。門口嘅裝修幾靚,仲有幾張枱俾你等位嘅時候坐,但裡面地方唔大,好彩我哋有最後一張二人枱就唔使等。我哋就坐正門口嘅枱,算係闊落,張枱仲可以叉電。醬料區有埋前菜,水果同白飯任攞,但其實係好似飲茶咁收咗茶錢店員例行介紹哂啲茶啊醬料區啊之後呢就正式開波。先揀湯底,唔食辣嘅兩個人揀咗花膠鮑魚雞湯所謂花膠原來係豬皮?撈匀全煲撈到四粒波子咁大粒鮑魚,雞同菇就好多。試飲過湯,杰撻撻,胡椒味好重,好似食緊碗仔翅一樣。食物嘅選擇就一般般,普通打邊爐嘅配料,冇咩特別嘅食材。我哋兩個都唔係大食嘅人,叫咗幾樣嘢樣樣試下。牛肉分幾個等級,叫咗最平98蚊嘅肥牛,一碟羊,一個細蔬菜拼盤,同一個打卡用嘅棒棒糖,其實係魚蛋。份量算係有良心,兩個人食到頸飽,味道就不過不失啦,食落無乜特別咁囉。呢度仲有賣珍珠奶茶,超大杯,不過味道都係無乜特別,三十幾蚊都抵飲嘅。有細細杯沙冰同甜品送,仲有一人一盒鴨血比你外賣帶走添。埋單七百幾蚊。呢間火鍋試過之後,

食妝鍋

海鮮棒棒糖
蔬菜湊湊

大紅袍珍珠奶茶

呢間火鍋試過之後,覺得平平無奇,環境幾好,食物方面但完全搵唔到一個特別嘅點,要好食去養心殿,要服務去海底撈,要打咭去火鍋撚,要抵食好多都抵食過佢,諗唔到理由要再幫襯。