2022-01-06
估唔到2022伊始,晚市禁堂食死灰復燃,後日就冇得食晚餐喇,今晚當然畀返啲掙扎啦揀返間有質素嘅餐廳食最後的晚餐,先對得住自己㗎嘛呢間嘅tiramisu都幾多人食㗎,唔只好creamy,仲好有酒香,餅底卜卜脆,冇浸到腍啤啤㗎炸雞翼,我鍾意食~尤其係炸得咁脆嘅雞翼,大胃揀咗黑椒和海鹽味,味道更加非一般意粉估唔到都幾有鑊氣,Parma Ham係厚切嘅,蝦肉大大粒,意粉沾滿其蒜香同白酒嘅韻味Pizza同北京填鴨嘅crossover,其實係非常之夾甜鹹中庸,餅底軟度適中,唔會滯原來牛角包同窩夫嘅混合體係叫牛窩夫croffle,餅係係好香牛油味,加上厚到蝕本嘅鰻魚同炒蛋,回味無窮作為酒吧,酒類當然出色,胃民好快就飲咗半杯清爽嘅Rockstar而大胃就揀咗既有靚靚天馬拉花,又有香濃朱古力味嘅cocktail,飲完超warm
揀返間有質素嘅餐廳食最後的晚餐,先對得住自己㗎嘛
Pizza同北京填鴨嘅crossover,其實係非常之夾
甜鹹中庸,餅底軟度適中,唔會滯