新店開咗一段時間,終於可以用Open Rice訂位,店內裝修新淨,座位比舊店寬敞,店員服務殷勤。綠色泰奶唔係我點嘅,問番飲家,佢話比原來嘅泰奶無咁甜,飲到最後綠茶會帶點苦。差不多每次都點嘅鹹檸七鹹鹹甜甜,好解渴。泰式酸辣無骨鳳爪,少貴,同一般食開嘅味道無大分別。鐵板蠔仔蛋,蛋同蠔仔都好豐盛,仲有好多芽菜添,鐵板上熱辣辣,蛋味香,蠔仔鮮,一定要醮辣椒醬,好味。乾炒金邊粉酸酸甜甜,好開胃,炒得夠乾身,有花生碎嘅香同芽菜嘅清爽。泰式火車炒飯,好有鑊氣,但比較普通。泰式拼盤,炸雞棗、炸蝦餅同香茅魚餅好好味,但春卷炸過火,燶之餘裏面粉絲乾硬,又充滿油炸味,唔好味。最後仲送上甜品,唔太甜嘅大菜糕,為這個聖誕節午餐劃上完美句號。
泰式酸辣無骨鳳爪,少貴,同一般食開嘅味道無大分別。
2024-12-25
$123 (Lunch)
Celebration
Christmas