2023-03-10 33 views
很久沒有來大角咀橙象食飯了!餐廳的位置現在搬到利奧坊,新店地方更大更寬敞!肉碎生菜包,肉碎可以選擇要豬肉、雞肉或是牛肉,而我就揀選了雞肉,雞肉味道酸酸味味,有泰國香料的味道,食落亦辣辣地,用上生菜包住食,清新又美味!黃咖哩牛腩煲,黃咖喱帶有微辣,味道都好香濃,牛腩份量都算幾多,肉質幾腍!除了牛腩,還有綿綿的薯仔,咖喱汁用黎送飯一流呀!鮮菠蘿雞肉炒飯,炒飯用上雞肉、菠蘿粒、提子乾等材料炒成,再拌入肉鬆和腰果,食落咸香又帶有菠蘿的酸甜味,食完都唔會覺得好膩!龍眼冰,龍眼冰味道不會好甜,有淡淡的龍眼甜味,有種潤喉的感覺!芒果冰特飲,這個芒果冰是Mango Mania的特飲,整杯沙冰都有淡淡的芒果香味,味道不會好甜,入面還有芒果肉,中意芒果的朋友不要錯過呢!
2023-03-03
Type of Meal