2018-10-28
有新地方可以食個日常 lunch,當然要去試下啦。同層有間中式茶樓,仲有未開張嘅大快活同 KFC。呢間門口有人等架,要攞飛。裝修係新嘅,舖面光猛,窗邊仲睇到街境。我地舉手要落單,見到4枱都有人舉手。舖面得兩個人。落單之後出番張張嘅。喺枱下面櫃桶有餐具,都幾方便同乾淨。餐飲要咗咸檸檬七喜同熱香滑奶茶。整罐七喜上,好開心。見個餐牌咁多豬潤嘢,應該食豬潤出名,試一試啦。果然係好味,諗之外份量又多。湯同配料都好夠味。可免費轉藜麥飯,不過偏乾同硬,一定要加湯一陣先好食。黃酒薑絲煮雞湯好夠味,料都好多!雞真係有肉食嘅。白飯都有少少栗米粒。紫菜四真清湯都好大碗。薑絲豬潤牛肉烏冬,嚟到有碗米線,唔見有烏冬。即時同上菜嘅職員講,佢完成無意思想攞返入去廚房。算,咁多人都唔知入返去等到幾時,照食。原來d烏冬喺碗底,俾多咗碗米線就真。加9蚊要嘅唐揚雞粒好似俾人食咗一半咁... ...跟餐嘅唐揚炸雞加薯條,再放埋嗰9蚊炸雞落去,啱啱好變成一碟~ 25蚊4條炸春卷,唔脆,唔會再點。總結嚟講招牌湯飯湯麵嗰d係好d嘅,其他食物水準好一般。服務方面有待改善。不過喺附近無咩新嘢一般可以開飯嘅地方,自然多人試又多人食。嚟呢
裝修係新嘅,舖面光猛,窗邊仲睇到街境。
喺枱下面櫃桶有餐具,都幾方便同乾淨。
餐飲要咗咸檸檬七喜同熱香滑奶茶。整罐七喜上,好開心。
紫菜四真清湯都好大碗。
加9蚊要嘅唐揚雞粒好似俾人食咗一半咁... ...
25蚊4條炸春卷,唔脆,唔會再點。
總結嚟講招牌湯飯湯麵嗰d係好d嘅,其他食物水準好一般。服務方面有待改善。不過喺附近無咩新嘢一般可以開飯嘅地方,自然多人試又多人食。嚟呢到食要有心理準備咩會唔ok。