2019-11-03 79 views
話說最近社會問題,所以真係比較少機會外出食飯,今日係萬聖節,甘啱聽日女友考車牌,所以我用食物去鼓勵佢……😄今晚四處都冇地鐵,嚟到旺角睇OpenRice見到依間日本野新開張冇幾耐,咁耐冇食嘢,梗係試新野啦!😍馬上OpenRice訂枱有八八折,上到去,因為我6:30太早,所以我係第一枱食客,睇完餐牌就order咗幾款招牌菜😋頭盤係刺身拼盤,北寄貝非常有咬口,八爪魚新鮮,牡丹蝦鮮甜,三文魚甜美🥰石燒和牛,女友係牛魔王,梗係食牛啦……睇賣相已經知道非常新鮮,和牛新鮮係鮮紅色,我見過一啲已經發黑嘅和牛餐廳都夠膽攞出黎,但係依家絕對冇問題,正!👍🏻👍🏻👍🏻先用舊牛脂肪”捽一捽”石面,之後就可以將和牛放上去煎,每邊大概煎20秒就可以食得,再點一點燒牛肉汁,另外仲有三款醬料,不過其實就咁食已經好好味😋溫泉蛋燒牛肉丼,將溫泉蛋整爛撈埋落啲牛肉連埋飯放入口,嗰種滿足感我諗大家都試過😍😍美味!榴槤炸彈,一直以來我對煎炸野都係麻麻哋,所以我食咗一粒,女友就食晒三粒,不過榴槤味真係好堅,食完返到屋企隔咗兩個鐘過後都仲係榴槤味🤪經理話而家新開張期間可以玩遊戲,只要第一刀插落去個頭就飛出嚟嘅話,就免費食和牛,第二刀

刺身拼盤

石燒和牛

石燒和牛,女友係牛魔王,梗係食牛啦……

溫泉蛋和風燒牛肉丼

榴槤炸彈

經理話而家新開張期間可以玩遊戲,只要第一刀插落去個頭就飛出嚟嘅話,就免費食和牛,第二刀飛出嚟都有半價,但係我插咗好多刀都冇反應🤷🏻‍♂️
2019-10-31
$250 (Dinner)
刺身拼盤
溫泉蛋和風燒牛肉丼