2024-07-04
上網睇呢間新開既泰國小店, 裝修幾特別, 於是入黎試下~相信上手係一間日式料理店, 所以飲品杯/員工制服/紙巾仍然係未咁快更換泰北清湯生菜伴馬拉盞醬生菜呈玻璃狀態, 用清湯灼過既生菜基本上都夠味, 如果想辣D刺激味蕾, 可以蘸上旁邊既馬拉盞醬, 更為惹味!魚餅拼蝦餅魚餅蝦餅煙韌彈牙, 配上酸甜醬, 更加開胃泰式烤豬頸肉豬頸肉燒得好入味, 並且切成一片片, 肉質鮮嫩, 爽口彈牙~泰式清湯牛 (米粉)每一啖米粉都吸收清湯的精華, 牛丸好多肉汁好juicy~安格斯牛雪花均勻, 入口即化泰北烤雞金麵呢間餐廳既招牌菜, 將炸好既生麵&淥熟既生麵mix埋自家製醬汁一齊食, 又脆又淋, 口感幾特別而雞肉肉質亦好嫩滑~ 配埋生麵一齊食, 層次感更為豐富~秘制酸辣鳳爪沙律鳳爪辣味十足, 本人十分喜愛食辣, 所以好適合我再配上蔬菜可以清新一下口腔! 而食唔到辣既朋友要留意下啦~檸檬草南姜飲 (熱)濃郁既薑味, 溫胃散寒, 飲落去尤其舒服凍泰國菊花茶微微既菊花甜味, , 前面食得辣辣地, 飲返杯冰凍既菊花茶泰式凍奶茶茶膽味濃郁, 再帶點煉奶既甜味, 為這頓飯畫上完美句號~
泰北清湯生菜伴馬拉盞醬
魚餅拼蝦餅
魚餅蝦餅煙韌彈牙, 配上酸甜醬, 更加開胃
泰式烤豬頸肉
泰式清湯牛 (米粉)
每一啖米粉都吸收清湯的精華, 牛丸好多肉汁好juicy~
安格斯牛雪花均勻, 入口即化
泰北烤雞金麵
而雞肉肉質亦好嫩滑~ 配埋生麵一齊食, 層次感更為豐富~
秘制酸辣鳳爪沙律
鳳爪辣味十足, 本人十分喜愛食辣, 所以好適合我
再配上蔬菜可以清新一下口腔! 而食唔到辣既朋友要留意下啦~
檸檬草南姜飲 (熱)
濃郁既薑味, 溫胃散寒, 飲落去尤其舒服
凍泰國菊花茶
微微既菊花甜味, , 前面食得辣辣地, 飲返杯冰凍既菊花茶
泰式凍奶茶
茶膽味濃郁, 再帶點煉奶既甜味, 為這頓飯畫上完美句號~