2021-10-25
呢一間餐廳係新開嘅, 咁個場我覺得正正常常, 而且坐得都幾舒服 ,咁講多無謂,大家睇我食咗啲乜:例湯係蘑菇湯: 咁蘑菇湯我覺得呢個都係正正常常,at least佢個蘑菇湯都有啲Mushrooms,而且都有蘑菇味,所以例湯嚟講我覺得ok。日式和風沙律菜: 沙律菜汁同埋菜我覺得都幾好,都係幾新鮮,汁亦都調理得唔錯,不過就比較細碟啲,如果大少少嘅話我覺得會好啲。吉列炸蝦配薯條: 個炸蝦薯條我覺得都唔錯, 其實薯條係薯角鍾唔鍾意就見仁見致,咁我本人就幾鍾意食薯角多過食薯條。 炸蝦炸得唔錯唔算多油。無骨黑毛豬柳扒: 呢個黑毛豬佢切起上嚟肉質軟熟, 其實都幾考廚師嘅功夫 ,同埋食個豬肉嘅時候,啲肉汁喺口腔到出曬嚟, 喺豬扒個面上有少少香味,口感同個肉質出哂嚟。 不錯!食埋個朱古力心太軟同飲埋杯檸檬茶就閃人, 咁其實佢杯凍檸茶到幾抵嗌嘅,因為都係大大杯,咁如果大家行去旺角呢頭,咁可以試一試下佢嘅黑毛豬, 本人覺得唔錯。