2020-01-14 52 views
今日有朋友約我黎到黃大仙呢邊食飯,話有一間日本餐廳幾好食。和氣食堂無論由餐廳名定係餐廳裝修佈置都好有新式日本餐廳嘅感覺, 好多日本figures.我同Fd兩個人叫咗差唔多6-7樣野,食到好飽。有一款菜式非常特別,叫白咖喱烏冬。咁我一開頭以為白咖喱咪姐係甜甜地嘅咖喱,點知原來誤會咗。面頭望落白色嘅野應該係由一種薯類嘅菜磨成粉,加入cream咁,我唔能夠肯定入面係乜,但真係好特別,同烏冬好夾。另外食日本野,咁一定要叫下刺身,咁我地就叫咗三點刺,三樣都係自己鍾意食嘅野,有三文魚、池魚同埋海蝦。另外有一款炸物都好特別,叫做電擊雞翼,佢係一款凍嘅炸物,最最最神奇嘅係凍咗會唔油膩,同埋完全接受到呢種炸物。最後就叫咗個抹茶芭菲。呢餐真係有齊日式野最應該有嘅元素,而且價錢實惠。

呢餐真係有齊日式野最應該有嘅元素,而且價錢實惠。