約左朋友仔旺角睇戲,想平價醫肚,去左豉油街覓食。果個範圍都有好多冰室但係我地中意蘇杭冰室,因為佢裝修好靚,係保留冰室/茶餐廳果啲卡位架局,但裝修同埋燈光係cafe型 🥰,仲好綠,好多我中意既物~嘻嘻~加分 🥰😗餐牌好多選擇!中式西式應有盡有,款式中高檔但價錢平民得很!入邊係啲好nice 姨姨,會推介野食,又會俾意見俾客人,例如我地呢個見到太多選擇而有困難既人~哈哈!先嗌左杯~*🩷蘇杭滿滿水果茶 🍹完全無呃人,杯水果茶真係有成半個杯都係水果呀,仲要係有大大粒藍莓🫐,士多啤梨🍓,菠蘿🍍火龍果。。 唔知有冇數漏😂,好震驚係真係用新鮮非罐頭生果,仲要係咁大份量!主食只係叫左一個, 因為小食太吸引哈哈~*🩷蒜片辣椒帶子意大利粉🌶️ - $118意粉好入味~😋帶子新鮮香煎,蒜片🧄同椒片吊出鮮味,簡單唔花巧亦都無成口味精感。😋👍小食嗌左*🩷黃金咸蛋雞翼 - $48 4 隻超正呀!真係不得了。生炸超脆,同埋真係有鹹蛋黃,鹹香入味,好新鮮炸,咬落去啲熱油湧出~哈哈好邪惡好正呀!!*🩷天婦羅炸魷魚鬚 -$48又係熱辣辣,香脆可口大大碟,同一般唔同既係啲魷魚係食到有小小咖哩味,新鮮易咬。最後甜品叫左期間限定~
約左朋友仔旺角睇戲,想平價醫肚,去左豉油街覓食。

先嗌左杯~
*🩷蘇杭滿滿水果茶 🍹

主食只係叫左一個, 因為小食太吸引哈哈~

*🩷蒜片辣椒帶子意大利粉🌶️ - $118

小食嗌左
*🩷黃金咸蛋雞翼 - $48 4 隻

*🩷天婦羅炸魷魚鬚 -$48

最後甜品叫左期間限定~

*🩷宇治抹茶梳乎厘班戟 -$88
好大碟呀~兩個pancake,然後舊cream 又係超大舊好厚實~好闊佬 😂
震騰騰pancake,濃濃🍵抹茶醬,加上🫘紅豆同埋抹茶蕨餅,我覺得4個人分都得。😅😅

甜品menu 上仲有好多癲覆冰室的選擇,下次係旺角唔需要再排糖水甜品店啦,直接黎呢度都得。😋😋😋
天婦羅炸魷魚鬚
蒜片辣椒帶子意大利粉