2023-07-30
成日都話要Green Monday,今次因為同行有素食朋友,朋友仔怕我地食唔慣就揀咗間同時有素食同埋葷食嘅樓上cafe🥬睇完個Menu發現其實而家啲新式素食都幾吸引啊😳完全唔係以前舊式嗰啲齋鋪咁,最後全部都叫晒素食🥒.黑松露大啡菇芝士忌廉薄餅 $75呢個pizza就算係唔係素食嘅人士應該都唔會抗拒,黑松露味好香,餅底夠薄脆🍕經典Impossible漢堡配薯條 $92呢個漢堡好似真肉一樣,本身諗住呢啲植物性食品會唔會好重豆味呢,原來係唔會㗎,仲做到好似又真肉嘅味道,同埋個醬汁都幾特別,似係有特別調配過,唔係就咁整個沙律醬落去,印像都唔錯🍔真假蟹餅 $88食落完全唔知佢係素食,同埋佢改呢個名,以假亂真,又幾香口同都幾似真嘅蟹餅🦀素冬陰功湯紙包焗素魚 $138印象比較深刻嘅係呢一個焗魚,湯底係好香濃嘅冬陰功湯,素魚柳比較似食緊魚手指嗰種質地,感覺唔差,個底仲有啲粉絲、菇同菜,整體個味道都幾好🐟🍲素雞脾(小食) 午市+$8至於呢個素雞髀呢,我估其實應該就係一啲豆卷嚟嘅,食落去又幾有咬口,而且唔知點解好似真係有雞味咁🤣呢個食落都唔錯🍗朋友講開而家開始多左人食素,已經唔再係嗰啲傳統嘅齋鹵味芋頭魚,
黑松露大啡菇芝士忌廉薄餅 $75
經典Impossible漢堡配薯條 $92
真假蟹餅 $88
素冬陰功湯紙包焗素魚 $138
素雞脾(小食) 午市+$8
朋友講開而家開始多左人食素,已經唔再係嗰啲傳統嘅齋鹵味芋頭魚,有機會都想試下多啲呢類型嘅餐廳🥗