2019-05-11
香港傳統大排檔好多間都閉業妹記大排檔保持傅統大排檔既感覺 係裝修上, 餐枱同菜式結合新時代既轉變 增加左冷氣 呢個好重要既環境元素 客人可以食得更舒適有2位朋友黎香港 分別來自台灣同美國 佢地想食港式地道既食物 第一時間諗起大排檔三隻字半年前係尖沙咀分店食過一次妹記大排檔 個次一行8人叫左好多餸 碟碟都好正好味 價錢又抵 留下深刻印象今次揀旺角妹記大排檔 想試下呢間係咪都咁好味因為都多人食加上星期六 等位等左大半個鐘第一時間點左啤酒 出名戰鬥碗 有點特色被外國朋友試下用碗飲酒 別具一番風味之後點左沙拉骨酸味味 好開胃 肉質軟身香香的 朋友大讚好食豉椒炒蜆唔夠甜 份量適中 個汁有d一pat 太"杰"身秘製鋼鍋雞配料有木耳 薑 菇 洋蔥 辣椒 所以令雞肉都好香好味最後一道餸 朋友揀左紅燒乳鴿因為佢未食過 想試下皮都燒得幾脆同香 不過乳鴿唔夠細隻 唔夠嫰肉有少少"鞋" 但味道都唔錯既最後埋單都係3百幾蚊 幾抵食
妹記大排檔保持傅統大排檔既感覺 係裝修上, 餐枱同菜式
今次揀旺角妹記大排檔 想試下呢間係咪都咁好味
因為都多人食加上星期六 等位等左大半個鐘