2017-07-27 49 views
放工約左同事去行街,諗住普通食碗粉就去血拼,見登龍街新開左一間叫越男仔嘅餐廳,見個名幾得意我地就二話不說咁入咗去試!店入面有分普通枱、卡位同Bar枱三種,設計都幾新穎!食物方面有粉麵、小食、飲品同好似車仔麵咁自由配搭,都算幾多選擇!越式火車頭湯河粉配料有生牛肉、牛丸、牛筋、牛栢葉、烤牛肉,份量好足,湯底好清甜嘅牛肉味!牛筋同牛栢葉都好爽口彈牙,生牛肉同烤牛肉都好淋身,有牛肉香味,值得下次再食!胡志明市紅蕃茄四寶湯檬粉四寶有有扎肉、豬扒、豬頸肉、脆豬肉,蕃茄湯底好甜好fresh,唔會有好油嘅感覺!由於同事係蕃茄迷,佢竟然可以連湯都飲晒!越式蝦餅粉麵加套餐價可以配小食!蝦餅又脆又爽口,旁邊有酸羅白絲配埋入口去油膩!招牌原隻軟殼蟹同事係蟹迷所以見到即想試!做法似風沙炒蟹咁,蟹上面有炸脆嘅蒜粒,軟殼蟹脆脆地有牛油味好香口!三檸七喜同利賓納青檸梳打,最特別嘅三檸係青檸、咸檸同新鮮檸檬做成,好fresh~

店入面有分普通枱、卡位同Bar枱三種,設計都幾新穎!

越式火車頭湯河粉

胡志明市紅蕃茄四寶湯檬粉