2021-03-07 190 views
雖然我鍾意食Burger,不過有時都想試吓啲新意思,有人介紹我食呢間鐵板燒三文治,今日有機會去試吓啦。舖頭位於尖東站出口, 十分方便,估唔到間鋪咁大,白色為主嘅裝修感覺光猛同埋乾淨,呢度屬於自助形式,喺門口位置叫餐後就可以坐低,座位位置夠晒闊落,通知器BB響之後就可以去櫃檯取餐,餐具和水都係自助。今日食咗個late lunch,4、5點竟然都可以叫lunch set,太好了!本身套餐包一客三文治加薯條/餐湯/沙律,不過單點彈性大啲,所以我哋無叫餐。三文治都好有特色,我哋叫咗一個「歐陸監獄鐵板三文治」和「蝦兵蟹將鐵板三文治」。除咗個名好搞笑,佢嘅餡料都好特別,歐陸監獄嘅餡料包括芝士通心粉、肉丸、芝士、流心蛋炸薯餅和生菜等,估唔到通心粉都可以做三文治餡料,但係呢個三文治又確實幾好食喎!另一個蝦兵蟹將三文治就有小龍蝦沙律和炸軟殼蟹,一樣都好得!而且好足料!我哋都買咗幾個小食,例如三日三夜薯條,粗身又唔會揸得過火。咖喱薯餅,外脆內軟,味道唔錯。黑椒雞鎚,黑椒味唔算好龍,肉質都可以。呢度嘅飲品都算幾多類型,其中手工啤聽聞都幾出名,所以同朋友都各自叫咗一杯,當The Happy Hour囉!我個杯

歐陸監獄鐵板三文治

蝦兵蟹將鐵板三文治

我哋都買咗幾個小食,例如三日三夜薯條,粗身又唔會揸得過火。
三日三夜薯條

咖喱薯餅,外脆內軟,味道唔錯。
咖喱薯餅

黑椒雞鎚,黑椒味唔算好龍,肉質都可以。
黑椒雞鎚

呢度嘅飲品都算幾多類型,其中手工啤聽聞都幾出名,所以同朋友都各自叫咗一杯,當The Happy Hour囉!我個杯係洛神花小麥啤,第一口飲落去好有花香果味,慢慢再飲就變咗啤酒味,大大杯都幾抵飲。
洛神花小麥啤
歐陸監獄鐵板三文治