2021-05-06
食點心覺得去茶樓食先最好但而家越來越多地點都有點心食地方都乾淨左👍👍👍用餐既時間都唔需要甘趕都好似多左年輕人飲茶🫖飲茶都唔再係老派野嚕😂鋿晶館成日都經過 次次lunch time都好多人可能只計茶錢唔洗加一服務費,同埋佢地既點心都係自家製作,所有既點心即叫即整巧手野,而且係網上surch到點心師父曾經係日本東京富麗華任職多年,回港後係好多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團做主官。甘講得應該d點心都有質素同保證既😌一於lunch去試試佢👍👍👍我覺得最靚既位置係有霓虹燈飲啖茶食個包好吸引人注目牆上面都掛住一d點心牌而且樓上掛住一d雀仔既裝飾 用d光亮既燈射住有種感覺好似在庭院用膳😂齒頰留香脆蘿蔔腸一上枱睇到係晶瑩剔透腸粉皮好簿 之後有層脆卜卜既酥包住d蘿蔔絲 食落係香甜既蘿蔔又有層滑溜溜皮 好特別👍糯香麻蓉煎堆仔煎堆仔外面有好多既黑白芝麻,炸到金黃金黃色又圓又細粒 咬落煙韌有點黏口 裏面係黑芝麻甜甜的食包 我一定會叫流沙包 包軟綿綿咬落有流心既感興奶黃食落都起沙 但小心被熱到咀果然係巧手既製作鮮蝦菜苗餃不得了粒粒都大大粒 皮又唔厚 亦放了不少既蝦肉同菜苗 咬落菜味都突出 蝦肉彈牙新鮮小龍包皮簿
但而家越來越多地點都有點心食
一上枱睇到係晶瑩剔透腸粉皮好簿
之後有層脆卜卜既酥包住d蘿蔔絲
食落係香甜既蘿蔔又有層滑溜溜皮 好特別👍
糯香麻蓉煎堆仔
煎堆仔外面有好多既黑白芝麻,
炸到金黃金黃色又圓又細粒
咬落煙韌有點黏口