2021-10-08
間唔中都會嚟佐敦薈呢棟building度搵食 今次見呢度開咗間新酒樓 裝修都幾靚 所以入咗去試一試有三款特價好嘢食 包括扣鮑魚同雞煲翅等等 我哋叫咗一位雞煲翅 只需$68另外叫咗兩個小菜 包括黃金蝦球 同埋欖菜蜜糖肉排 雖然呢度嘅小菜單價都唔算平 但出品唔錯 見到其他檯食片皮鴨 即叫即燒脹卜卜好吸引雞煲翅雞煲翅由廚房拎出嚟 再用gas爐翻熱 非常夠熱地上到你面前 裏面好足料有兩嚿雞髀肉 同埋一梳梳嘅翅 分量十足 高湯味濃又暖胃 非常好飲黃金蝦球黃金蝦球新鮮烤出嚟粒粒都脹卜卜 合共有八大粒 蝦肉爽口 面頭包裹上滿滿嘅鹹蛋黃碎 炸漿酥脆又唔會太厚 啱曬我口味欖菜蜜糖肉排肉排用上一字排 肥瘦適中 加上蜜糖甜甜地 非常下飯另外叫咗兩碗白飯 最後仲送咗兩碗薑汁蕃薯糖水 薑味夠又唔會過甜 好滿足 兩位埋單五百蚊有找
雞煲翅
黃金蝦球