2020-11-20 107 views
好耐無去食拉麵,今日同左朋友去味千拉麵食。朋友點左個味千拉麵,麵條彈牙,湯底濃郁唔會過咸,豚肉肥瘦均勻,口感軟糯,溏心蛋賣相唔錯,蛋香味濃。我試新野,點左個味千赤沾汁麵,湯、麵分開上,配料有竹筍、京葱、叉燒、流心蛋。拉麵掛湯力不俗,沾汁濃厚,辣度十足,好適合鐘意食辣的朋友。如果食到中途,d湯唔夠熱,可以要求餐廳幫忙換熱湯。我地另外叫左兩個小食:日式手造餃子 - 餃子外皮層香脆,餡料頗多,配以黑醋食用非常開胃。金菇牛肉卷 - 金菇吸晒啲燒汁,非常入味,肥牛肉汁豐富夠嫩滑。我仲叫左杯白桃乳酸梳打,酸酸甜甜,清爽解膩。臨走前見到原來Foodpanda外賣有獨家優惠,100蚊減30蚊,抵丫,下次可以外賣。
好耐無去食拉麵,今日同左朋友去味千拉麵食。

我地另外叫左兩個小食:

我仲叫左杯白桃乳酸梳打,酸酸甜甜,清爽解膩。