2014-12-09 293 views
係屯門做完野,少有地同班同事去食Tea,老實講,我真係好耐無同過佢地一齊食飯啦,個感覺大家關係真係疏離左好多,所以佢地今日話去邊度食,我都無乜say~ 不過係無諗過佢地成日話附近乜都食過,到最後竟然係食大家樂! 最近大家樂推出左黑白脆豬,老實講,單係講賣相,佢個menu嘅product shot都唔係咁吸引,但係我又唔係好肚餓,所以還是點了這個不太飽的下午茶。本來眼見前一位顧客嘅黑白脆豬由個經理擠花,都仲見到佢好有心機擠出嚟,但佢一走換左個大嬸,即刻求求其其撩兩野就算..... anyway,外表睇真係似係啲奶油上面,滴左啲豉油落去,賣相真係點睇都唔討好。不過咁,其實食落又okay~ 奶油仍是正常的奶油,不過我本來expect很「杰」的朱古力醬,卻不是很「杰」,容易入口得嚟,除了朱古力,感覺到有少少阿華田味,不錯~ 脆豬也不是翻焗又翻焗的多士,仍保留到少少麵包的口感。至於沒close up的雞翼,雖不是很大隻的雞全翼,同脆豬相比,真係有啲小兒麻痺,但其實味道不錯,有微微的烤味,入口也有少少蜜糖黏牙的感覺。熱檸茶正常份量,以大家樂的貨流量,檸檬不會有不新鮮的情況~ 我喜歡砂糖,有seas

黑白脆豬+特式雞翼
熱檸茶正常份量,以大家樂的貨流量,檸檬不會有不新鮮的情況~ 我喜歡砂糖,有season greetings~ 很貼心~
2014-12-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$23 (Tea)