2019-06-27
爸爸一向鍾意食日本野同時又係食肉獸 所以特登帶佢上嚟無極食 啱曬佢心水~鋪頭門口有兩隻牛牛做裝飾 非常咁得意揀牛時發現原來呢到有出面少見嘅牛小排同牛肩胛 店員見我地兩個揀牛揀得好苦惱都好親切過嚟同我地講下啲牛有咩分別 就推薦左牛肩胛比爸爸 因為少啲油脂 啱老一輩食多啲 而牛小排就啱啲鍾意食多油花嘅人我地就加埋30蚊個set可以任添沙律、飯同湯食完沙律 店員提醒我地可以到出面揀醬汁喜仲特別推介我地日式醋汁mix wasabi👍🏼👍🏼呢到仲有好多特別嘅醬汁揀 好多元化 附合唔同人口味~上牛時會有圍裙可以著 非常咁貼心啲牛牛終於嚟喇 啲牛油香即刻撲鼻而來連同肉板上的煎牛聲真係忍唔住想一口咬開啲肉牛肉睇落好厚實 肉汁好豐盛 個人鍾意食生啲嘅牛肉 所以唔洗再特別煎就可以即刻食果然 同想像想嘅口感一樣 外焦香內軟嫩 因為牛小排本身油甘香較重 所以可以食到啲牛油係口肉徘迴 其後個啲就沾左不同醬汁品嚐 店員推介嘅醬汁真係好特別 唔會蓋過啲牛味 反而令襯托出牛油濃郁嘅味道而爸爸嘅牛肩胛都試左幾舊 果汁冇咁肥 但完全唔影響牛油味 唔同唔係肉質會較實 適合鍾意食較有咬口感牛扒嘅朋友 老豆都覺得好啱心水 如
鋪頭門口有兩隻牛牛做裝飾 非常咁得意
我地就加埋30蚊個set可以任添沙律、飯同湯
呢到仲有好多特別嘅醬汁揀 好多元化 附合唔同人口味~
上牛時會有圍裙可以著 非常咁貼心
啲牛牛終於嚟喇 啲牛油香即刻撲鼻而來
連同肉板上的煎牛聲真係忍唔住想一口咬開啲肉
而爸爸嘅牛肩胛都試左幾舊 果汁冇咁肥 但完全唔影響牛油味 唔同唔係肉質會較實 適合鍾意食較有咬口感牛扒嘅朋友 老豆都覺得好啱心水 如果想食牛 又怕太肥 一定要嚟呢到點牛肩胛~