2023-03-17 142 views
星期六臨時要趕去中環街市做event🥹打亂晒我假日嘅安排要開OT好慘🥲但係男朋友全程做跟得男友陪我一齊開工🤗真係唔話得🥰收工之後拍拖👫🏻逛逛翻新過之後嘅中環街市😌發現地下食堂有架客貨van停左喺到🚐 當堂嚇一跳😱然後得啖笑🤣原來係pizza hut首個全新餐車概念店😍用貨Van改造成玩味十足嘅美國餐車!有半開放式廚房👨🏻‍🍳我哋可以欣賞現場製作薄餅過程😆仲有新pizza做緊promo😋咁就特別要try try先啦!🫒香甜青提芝士必勝批🍕概念店新推出pizza以青提🫒、肉丸🍡、車厘茄🍅、忌廉芝士🧀、紅洋蔥🧅 、迷迭香🌿和意式乾番茄香草醬🥫PizzaHut嘅芝士拉絲效果不用懷疑🤤但咁多芝士都唔會膩嘅秘密武器就係上面嘅青提🫒甜甜酸酸嘅青提化解芝士膩感🔥解膩開胃個肚仲可以再戰兩個回合😂!肉丸增加口感食趣令層次更為豐富🤗原本以為新奇配搭 原來係新鮮滋味碰撞出新火花🔥創意同味道都滿分💯🚶🏻‍♂️一人享樂餐🚶🏻‍♀️一人餐都有好多選擇🙆🏻‍♂️超過9款主食、4款小食及6款飲品/湯!我哋揀左半隻燒雞🐔薯格加野飲!燒雞都算好大隻🦃個皮烤得好香脆!而且食落熱辣辣🔥咬開嘅時候超多肉汁!而且燒雞係用咗蜜糖同埋香草去

🫒香甜青提芝士必勝批🍕

🚶🏻‍♂️一人享樂餐🚶🏻‍♀️
一人餐都有好多選擇🙆🏻‍♂️超過9款主食、4款小食及6款飲品/湯!我哋揀左半隻燒雞🐔薯格加野飲!燒雞都算好大隻🦃個皮烤得好香脆!而且食落熱辣辣🔥咬開嘅時候超多肉汁!而且燒雞係用咗蜜糖同埋香草去燒🤤啲肉味道零舍豐富☺️香草嘅味道調返出肉嘅鮮味🌿薯格新鮮整起脆卜卜🥔雖然叫一人餐 但成個餐份量十足 食完一定會超滿足😁

韓式辣椒醬雞翼🐥
呢款雞翼可以講係酥脆而且唔太辣🌶啱晒啲唔太能夠承受辣嘅人!雞翼個皮炸得好香脆😋啲肉又好嫩🤤骨肉好容易分離!味道酸辣酸辣特別醒胃!

雖然星期六仲要開工做event好慘🥺但有男朋友陪加埋食到咁正嘅pizza🍕所有辛苦都一掃而空 都真係好好好開心🥰🥰下次出黎中環街市要重溫呢種幸福滋味先得😆