2021-12-31 49 views
葵廣出名多小食店 次次去親都開左好多唔同食店 今次都唔例外 行過見到依間新開既店舖 夜晚近10點都未收 口癢癢既我當然要試下主打賣鯛魚燒既小店 你以為佢真係鯛魚燒 非也 有別於一般鯛魚燒 佢既鯛魚燒係以牛角包酥皮制成,有幾款口味簡 分別有灸燒奶黃味 鹽燒芝士味 tiramisu 味 宇治金時味等 店內列出no.1係奶皇味 ,不過個人比較對鹽燒芝士味($20) 有興趣 就決定試試 可以簡買1件/兩件 一件就$20 兩件就$34 加$18仲可以加埋野飲 都幾抵食物係即叫即整 大概需時5-10分鐘 等既時間可以去隔離啲店睇睇 番黎再拎都得 新鮮到手 其實舊芝士並唔大😂 佢既cream原來都係滿滿奶黃味。 味道上,新鮮出爐既牛角包酥皮口感唔錯 雖說係鹽燒芝士 但味道略為失色 唔係好食等出芝士味 可能叫灸燒奶黃味會更加美味。 不過如果中意牛角包口感既 佢都會滿足到你既心水

鹽燒芝士酥皮鯛魚燒
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$20 (Last Night Supper)