2015-07-24 304 views
去完銀行已經 13:45 喇,剩返 15 分鐘食飯,剛好見到對面開左間新麵檔喎,波記,茶餐廳,去試試啦﹗附近好食既潮州粉麵都執晒笠,希望依間唔會今我失望啦 ﹗好采有位坐,環境免免強強合格。感覺上好混亂,由帶位、寫單、入單、傳菜到埋單都非常唔順暢,樓面阿姐同收銀都好生手呢。牛什麵走蔥,因時間關係唔可以諗太耐,求其快黎碗麵先。飲啖湯、食啖麵,好味喎 ﹗好過香港仔好好。唔洗再幫襯難食又貴又頸渴既香港仔魚蛋喇,但要行遠少少。牛什又腍又入味,牛膀夠棉又嚥韌、腸內嫩外彈、金錢肚爽爽爽。湯底香甜濃郁,麵質爽彈無得頂啦!無投訴。當然要試試自家辣椒油啦,無辣不歡既我辣椒油先係主菜。深啡色既辣椒油睇落平平無奇,但咁鬼辣既?激辣,辣到我額頭背脊都飈晒汗。我要每啖麵都有辣椒渣一齊送入口食架,咁先夠嘆麻!。蠔油唐生菜,菜葉唔夠嫩,有點韌同粗糙又唔夠鮮甜囉,一般。

蠔油唐生菜,菜葉唔夠嫩,有點韌同粗糙又唔夠鮮甜囉,一般。
蠔油唐生菜
2014-01-03
$40 (Lunch)
  • 牛什