2021-10-16
樓上泰國菜地點方便易搵,一去到門口就見到泰式擺設,店員係泰國人,好似去咗泰國咁環境非常有氣氛,即使平日都好多人幫襯,所以建議要book定位,座位空間大,同朋友聚會就最啱頭盤先食串燒,豬牛雞各兩串,雞串非常Juice,牛肉好有咬口,豬肉燒得好香!串燒非常厚肉,同一般泰國串燒有啲唔同,好抵食呀泰式柚子蝦沙律超級鮮甜,柚子肉超多,仲有蝦同魷魚添,作為一個沙律超開胃,味道平衡得非常好,令人想一食再食重頭戲一定係麵包焗咖喱軟殼蟹,一上枱已經超級正,分量超多個包大過我個頭,唔好以為得麵包多年軟殼蟹都超級多啊,我同朋友一路食,食到最底都仲有軟殼蟹!入面嘅咖喱唔係水汪汪,而係泰式蛋咖喱潔身得來仲有啲蛋絲添,咖喱味非常香,辣度都比較溫和,適合一啲唔係食辣嘅人飲品就推介椰青沙冰,椰子水味香甜,配埋沙冰夏天就更解暑啦菠蘿沙冰都唔錯,所有沙冰都係即叫即做,非常好味馬拉盞通菜
飲品就推介椰青沙冰,椰子水味香甜,配埋沙冰夏天就更解暑啦
菠蘿沙冰都唔錯,所有沙冰都係即叫即做,非常好味
馬拉盞通菜