2022-12-30
放工又再次嚟到呢間台灣嘢食飯 因為覺得佢選擇好多 而且價錢唔貴 無論係食物定係飲品 都好高質 今次試咗鹽酥雞 下次諗住試埋牛肉麵同埋佢嘅蛋餅🤣🤣-🍗脆炸雞配椰菜絲沙律及魯肉飯套餐 $108炸雞食得出係即叫即整 因為表面炸得脆卜卜 入邊就爆曬汁 搭配椰菜絲一齊食 中和番油膩感 升級嘅餐前小菜有醃青瓜苦瓜, 脆花生同時菜 跟餐有魯肉飯 都好食-🐷岩鹽鹹豬肉拼皮蛋醬生菜包配蒸刈包 $118刈包好鬆軟 鹹豬肉放咗喺岩鹽板上 可以自己控制豬肉鹹度 皮蛋醬好特別 食落好重皮蛋味 配上刈包 豬肉 生菜一齊食 好好食-🍨清一式芋芋西米露 $44有3色芋圓 芋泥 西米 椰汁 芋泥好creamy 同椰汁幾夾 西米西米份量超級多 芋圓煙韌-🥭🧀🧋乳酪芝芝豆花鮮芒 (冷) $48芝士奶蓋好creamy 配搭埋乳酪同🥭 酸酸甜甜咁 另外豆腐花好滑 冇諗過飲品都可以mix豆腐花🤣-📍哥哥添飯•妹妹泡茶 (觀塘)觀塘觀塘道388號創紀之城一期地下6號鋪
🍗脆炸雞配椰菜絲沙律及魯肉飯套餐 $108
🐷岩鹽鹹豬肉拼皮蛋醬生菜包配蒸刈包 $118
🍨清一式芋芋西米露 $44
有3色芋圓 芋泥 西米 椰汁
芋泥好creamy 同椰汁幾夾 西米
西米份量超級多 芋圓煙韌
🥭🧀🧋乳酪芝芝豆花鮮芒 (冷) $48
📍哥哥添飯•妹妹泡茶 (觀塘)
觀塘觀塘道388號創紀之城一期地下6號鋪