2022-10-21
今日同朋友去慶祝生日,知道臺北棧由中環開咗尖沙咀分店,討論咗好耐終於試到!唔係好熟海港城嘅人其實有啲難搵,佢喺最邊邊嘅位,如果喺蘋果電梯上就會近啲,或者海港城zarat行到最尾喺千兩轉入去,希望大家易啲行到去。未黎之前已經做過資料蒐集,見到入面環境好靚女孩子們擺得好啲應該都唔會搵到打卡位,坐卡位打到卡嘅機會好大,我哋五個女仔坐嘅位置就正正係打卡位,燈光影落去會唔會太黃。大家坐喺主席位都打到卡!我哋叫咗兩個頭盤,台灣腸係佢哋呢度嘅特色可以視乎個人口味鍾意食邊隻多啲,鹹蛋黃芋泥球係推介我哋都叫咗。主食我哋飯面都有叫你黎試,都係好推介原始版滷肉飯飽腹感十足嘅玉米蛋餅,建議一攞到嚟就快啲食上面啲芝士會容易凍,曼魚都幾大條會有啲溜~鹹蛋黃芋泥建議多人食先叫一人一粒就足夠麻辣牛肉麵真係好麻辣,食到辣嘅朋友食完都要飲水,係編麻辣味加香,糖心蛋幾點最好出色蒜香三色台式 🎈68鹹蛋黃芋泥球🎈78原條鰻魚起司玉米蛋餅🎈188麻辣牛肉麵🎈138隻軟殼蟹好大隻我哋五個女仔都好夠食,麻婆豆腐反而唔係好辣,如果有多幾多豆腐口感會仲好,份量都幾夠都建議趁熱食。值得留意嘅係依度冇水供應,只可以加錢揀礦泉水或者起泡水任
大家坐喺主席位都打到卡!
主食我哋飯面都有叫你黎試,都係好推介原始版滷肉飯
鹹蛋黃芋泥建議多人食先叫一人一粒就足夠
蒜香三色台式 🎈68
鹹蛋黃芋泥球🎈78
原條鰻魚起司玉米蛋餅🎈188
麻辣牛肉麵🎈138
值得留意嘅係依度冇水供應,只可以加錢揀礦泉水或者起泡水任飲,其實佢啲嘢飲都好吸引建議大家可以試吓我哋叫咗辣嘢所以最後都係揀咗水。
最後去到我哋最期待嘅甜品部份因為朋友生日所以我哋叫咗麻薯蛋撻,我哋一早訂咗位佢有蛋撻同埋提拉米蘇嘅甜品可以選擇寫朋友嘅名,蛋撻係招牌我哋當然揀咗佢!
抹茶奶奶麻薯 108
手工鳳梨蘇麻薯蛋撻🎈48
聽講抹茶麻薯係尖沙咀限定,冇猶豫就揀咗佢同中環店一樣都係奶味比較重嘅麻薯雖然樣子唔討好但係味道非常好食
個蛋撻比我想像中大份,餐廳好細心為我哋幫朋友寫咗生日快樂,蛋撻皮雖然口但係一啲都唔會覺得太多,識落暖暖地最底層有少許鳳梨,個人鍾意食多啲但係因為上面加咗麻薯同埋類似雞蛋布甸,所以都好好食,如果唔多人建議大家叫一個分享一齊食都好夠