2023-02-10
呢間係新呢間係新派既法日餐廳,結合NET主題同現場表演,最緊要係仲有5D裝置表演,去到見到大舞台已經好興奮😆去到先發現無平時我睇到人地既沉浸式表演,但都有人唱歌表演,聽住歌仔摸住酒杯底食飯都幾chill🥰🥰海膽帶子他他 海膽食過,帶子食過,他他都成日食,但海膽帶子他他第一次芝麻紫菜脆餅加埋他他一齊食,食出帶子既鮮甜又食到香脆既紫菜,而且帶子佢應該係用大帶子再切粒,令口感更有層次❤️烤大蝦柚子沙律呢個沙律好清新,有勁足料既柚子肉,加上大蝦唔鞋,食落去好開胃海鮮鯷魚意粉香草欖油醬開頭以為鯷魚意粉係大大件魚,黎到發現點解得海鮮既?先發現原來鯷魚最主要係提鮮,所以唔好落好多。食落去唔會好濃味,但又食得到香草同鯷魚既鮮味,仲有蝦,帶子同蜆,都大大粒,整體都唔錯👍🏻👍🏻油封法國鴨脾 油封鴨脾係法國菜中我都幾中意,雖然店員話佢唔會好似平時我地食既雞脾咁滑,但肉同骨都好輕易分離,用叉壓一下都拎到鴨肉出黎,口感都仲係滑。伴碟有椰菜花,紅蘿白,秋葵同新薯,整睇都新鮮,同好夠味燒白鱔:白鱔厚肉,食落去啖啖肉👍🏻雞頸肉:串燒中我幾中意食頸肉,無論係豬定雞都咁中意,柔軟多汁,肉質有嚼勁,又唔會過肥或太瘦💯厚燒牛舌
海膽帶子他他
海膽食過,帶子食過,他他都成日食,但海膽帶子他他第一次
烤大蝦柚子沙律
海鮮鯷魚意粉香草欖油醬
油封法國鴨脾
燒白鱔:白鱔厚肉,食落去啖啖肉👍🏻
厚燒牛舌芯:串燒必食,厚切既牛舌芯彈牙又好香牛味,牛舌中王❤️
最後最後係好有驚喜既甜品拼盤,多謝咁有心思,呢個甜品真係好岩慶祝🪅
打卡一流,睇落似來貨既甜品,但味道竟然唔錯,無膠味又唔會好甜,加分💯💯💯