2020-03-04
Greyhound Cafe 都有不少分店,但圓方分店都係第一次來到,今日來到圓方,當然都要入內試下。甜品櫃放滿了不同的千層蛋糕,睇到都流口水了。店中設有酒吧位,掛滿了一隻又一隻的酒杯,還看到不少美酒,美酒配佳餚就最好不過。Fresh Made Apple Crumble - $68香烤蘋果金寶,頂層有一球冰凍雪糕,中層沾滿了酥餅碎粒,底層放了糖煮蘋果肉。來到時已聞到陣陣的蘋果果香,證明我先食甜品係無錯。😂冰凍雪糕加上香香脆脆酥餅,食起來已口感十足,再配上糖蘋果變得軟軟糊糊後,三重感覺,更顯層次。Grilled Squid - $138以整隻魷魚筒上碟,賣相相當吸引,咬落煙韌又彈牙,食完肥幾磅都抵。點埋一些秘制辣醬,微微香辣,非常惹味。Scallop Fettuccine - $148寬條麵吸收了香草的濃郁味道,咬起來嚼勁十足,帶子鮮嫩有彈性,口感清新不油膩。
甜品櫃放滿了不同的千層蛋糕,睇到都流口水了。
Fresh Made Apple Crumble
來到時已聞到陣陣的蘋果果香,證明我先食甜品係無錯。😂
Grilled Squid - $138
點埋一些秘制辣醬,微微香辣,非常惹味。
Scallop Fettuccine - $148