2023-08-22
經過見到門口裝修幾得意, 環境唔錯, 又有新派泰式菜 就入去試下. 服務唔似舖頭名咁慢吞吞; 叫咗個《馬拉盞通菜$88》《咖哩豬頸肉$108 加薄餅$38》《冬陰功茄醬軟殼蟹意粉$138》全部都好有效率咁上到.泰菜我少食咖哩但朋友至愛. 呢個第一啖點薄餅, 嘩噻, 冇誇張, 絕對可以話我食過咁多泰菜數一數二好食! 雖然愈食愈辣, 但我用薄餅點完全停唔到口, 好香椰奶味, 超多豬頸肉, 同埋好大塊, 配菜都唔少. 冬陰功意粉味道都有驚喜. 質地比較creamy, 酸酸甜甜辣辣, 咁勁開胃, 軟殼蟹炸得鬆脆唔油.最後叫咗個《蜜香芒果🥭croffle$53 加手工椰子🥥雪糕$15》原來真係有蜜糖. 芒果酸甜, croffle 同雪糕冰火交融, 口感過引, 唔會凍親我個敏感牙齒.Overall, 價錢唔算太貴. 以呢個環境同食物質素, 絕對可以一試😋