2022-12-17 182 views
今日放工同屋企人出咗尖沙嘴食泰菜,好彩有 book 枱,七點幾已經好 full... 😱餐廳有露天座位,環境啱得嚟好有情調,而且四周環境好熱鬧有氣氛~👍🏻今日我地先叫咗兩串鹽燒牛舌串,佢地係用牛舌芯,所以燒完都唔韌,仲好香口!加上點啲泰式醬汁甜甜地,好夾!👍🏻椰香青咖喱雞再配上蒜蓉法包又係最佳配搭!青咖喱裏面有車厘茄、長豆、茄子等... 雞肉都好足份量啊!豬肉生菜包又係我最愛!炒到乾身又唔濕~ 唔算好辣~ 好足料!菠蘿海鮮炒飯炒到啲飯粒粒金黃色,腰果同肉鬆分開上,所以可以按個人喜好添加~ 炒飯裏面有大大粒嘅青口、魷魚同大蝦。鐵板菠蘿炒牛柳一上枱就吸引到隔離枱啲人望住,因為鐵板"渣渣"聲好有鑊氣~ 一夾起啲牛柳粒都差啲焫親個嘴!好惹味~我屋企人就叫咗杯珍多冰,而我就點咗杯 pussy foot~ 其實呢間泰國餐廳都算幾多新派嘅 fusion 泰菜,而且平時喺普通嗰啲泰國餐廳唔會有嘅 cocktail mocktail,呢度都有!有啲似酒吧 mix 泰國餐廳咁!今次我主要食啲傳統泰菜,下次叫多啲朋友嚟可以試多啲唔同嘅新派泰菜!