2018-09-22 123 views
食中菜好多時會諗起較傳統的酒樓但其實依架有好多新派既中菜, 不論環境, 味道, 服務, 都有耳目一新的感覺今日就黎到係希慎既名館試下新派既中菜名館位於CWB F出口既希慎, 交通方便乳鴿-$58D隻乳鴿皮脆肉厚, 而且肉有唔少肉汁紅油抄手-$38老實講, D個紅油係辣度欠奉, 估計係就返香港人既口味, 但係個汁酸酸甜甜咁又幾開胃新奇, 味道都唔錯, 抄手都稱得上皮薄餡靚金銀蒜勝瓜金菇-$58金銀蒜好惹味, 勝瓜吸晒D汁, 都幾好味蝦球蟹籽銀絲煲-$88蝦都幾爽口彈牙, 而且加左蟹籽, 增加左口感, 令粉絲更好味金黃球泡飯-$68個湯好清甜, 個飯上台時整到個波咁, 好得意, 而且有D飯焦, 增加左唔少口感, 唔錯蛋散-$30真正的入口即化, 有D糖淋係蛋散度, 唔錯既甜品, 係個完美的句號總結特色菜色幾唔錯, 可以再黎
食中菜好多時會諗起較傳統的酒樓
但其實依架有好多新派既中菜,
不論環境, 味道, 服務, 都有耳目一新的感覺
今日就黎到係希慎既名館試下新派既中菜

名館位於CWB F出口既希慎, 交通方便

乳鴿-$58
D隻乳鴿皮脆肉厚, 而且肉有唔少肉汁

紅油抄手-$38

金銀蒜勝瓜金菇-$58
金銀蒜好惹味, 勝瓜吸晒D汁, 都幾好味

蝦球蟹籽銀絲煲-$88

金黃球泡飯-$68

蛋散-$30

總結特色菜色幾唔錯, 可以再黎
2018-09-19
$196 (Dinner)