2020-10-02
今次已經係第二次黎Sofia, 剛好今晚中秋初十五,帶埋屋企人黎食素,地方又大又舒服,雖然六個人要分兩枱座,不過無損心情。一定要推介就係signature :Tofu Hero 豆腐英雄。其實係炸豆腐黑松露芝士,切出黎重要係流心!正!不過豆腐味係少啲,反而好重芝士黑松露味😂雖然望落得舊炸豆腐,但係入面咁足料,加埋下面塊包同薯條(其實可以揀薯蓉),其實好飽架。紅咖哩魚黑糯米飯 - 好特別!首先啲泡泡就係紅咖哩啦😂然後講一講主角:兩塊魚塊,其實口感似似地魚,但又有啲似魚餅,都ok既有啲驚喜;另外個飯好濃花椒八角味,好南亞風情feel , 一啲都唔濟,另一個推介!黑松露茄子千層 - menu 話limited only 所以唔考慮太多就叫左,layers 真係好食既但係size真係...好細lol唔講以為係前菜,作為主菜係完全唔夠飽。最後加錢叫左甜品-blueberry cheese cake , 最好食系隔離粒「馬卡龍」,原因係中間加左個餡,食落唔會覺得成口糖🥳🥳$28黎講真係好抵食。