2023-12-05
今天我同朋友光顧了太子新開張的金滿樓中菜館,人氣爆棚!餐單種類多樣,同朋友揀咗好耐心大心細!Staff好耐心,仲會主動同我哋介紹菜式!成間餐廳好特別,有好多打卡位,仲要有魚缸位!⭐️ 特別推薦嘅老檀酸菜魚正宗口味,份量好足,雖然我啲朋友係兩個女仔,但份量都夠三至四個人食。我唔太食辣,但朋友鍾意,叫咗微辣,但佢哋甚至自家製咗辣椒油,味道好正。重要嘅係仲送咗楂手打鴨屎香檸檬茶!酸甜解辣!⭐️ 蝦子柚皮鮮明柚子香味,同蝦子鮮甜搭配,口感酥脆,清新微辣。擺盤都好高級。⭐️ 炸乳鴿炸後香氣誘人,尤其係乳鴿油脂滲出,味道更濃郁,炸得啱啱好,好吸引!肉質唔會太老,反而鮮嫩多汁!仲有自家製炸蝦餅,香脆好味!而呢間餐廳服務都好貼心,提供手套畀客人食乳鴿唔弄髒手,真係細心。咁樣一來,大家食嘢都唔洗擔心弄髒衫或手。整體嚟講,呢度嘅服務質素幾好,令人好滿意。
⭐️ 特別推薦嘅老檀酸菜魚
⭐️ 蝦子柚皮
⭐️ 炸乳鴿
整體嚟講,呢度嘅服務質素幾好,令人好滿意。