我諗好多人都聽過佐敦神燈呢間酒樓喇吧?佢地野食好新派,有好多款手工粵菜 ,我好鐘意介紹朋友過黎食!今次我地又去佐敦總店食喇😂😂✨黑松露玻璃燒鵝 $238 1/4 隻 經典黑忟忟燒鵝!我哋2個人叫咗1/4隻燒鵝已經好大一份~黑松露鵝片烤得好香酥脆口,肉質軟嫩夾住入口即溶嘅油脂一齊食,不得了,食既時候要再點埋個黑松露汁同酸梅醬黎食,味道既香濃又開胃✨糯米炒膏蟹 $588係原隻大肉蟹!糯米飯吸收晒蟹既精華,而且撈嗰陣個底仲有好多飯焦~至於隻大肉蟹當然係啖啖肉,而且仲爆晒膏,呢兜飯我可以encore 十次!!✨蜜汁脆燒鱔 $278燒鱔好厚肉而且無咩碎骨,外片烤得好香脆,食既時候加埋蜜汁同檸檬汁一齊食,香口惹味✨南非鮑魚啫啫雞鮑魚啫啫雞煲一黎到就聞到超香!鮑魚有4大隻,隻隻都超厚肉另外雞件都好大件啖啖肉唔會全部係骨~食既時候再加埋香蔥蒜蓉調味超香口惹味✨金湯海皇豆腐 $138呢個海皇豆腐煲好足料,咸蛋黃汁加上豆腐蝦粒帶子等等用黎送飯一流✨手拍青瓜 $68青瓜加上大量蒜粒同埋辣椒,口感清新之餘又有陣陣辛辣感✨甜品最尾仲送甜品✨前菜

✨黑松露玻璃燒鵝 $238 1/4 隻

✨糯米炒膏蟹 $588

✨蜜汁脆燒鱔 $278

✨南非鮑魚啫啫雞

✨金湯海皇豆腐 $138

✨手拍青瓜 $68
青瓜加上大量蒜粒同埋辣椒,口感清新之餘又有陣陣辛辣感

甜品
最尾仲送甜品